SUN’IY INTELLEKT VOSITALARIDAN FOYDALANISHNING O‘QUVCHILARNING IJODIY FIKRLASHIGA PSIXOLOGIK TA’SIRI. - Jõrayeva Asal Akbarovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim jarayoniga kirib kelishi natijasida o‘quvchilarning ijodiy fikrlash jarayonida yuzaga kelayotgan o‘zgarishlar psixologik-pedagogik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. SI vositalarining o‘quvchilarning tafakkur, motivatsiya, va kognitiv faolligiga ta’siri, shuningdek, ularning ijobiy hamda salbiy jihatlari yoritiladi. Tadqiqotda O‘zbekiston ta’lim tizimida SI texnologiyalaridan samarali foydalanishning psixologik shart-sharoitlari va pedagogik mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Maqola zamonaviy raqamli pedagogika yondashuvlariga tayangan holda ijodiy fikrlashni rivojlantirish strategiyalarini taklif etadi.