XARAKTER AKSENTUATSIYASINI O‘RGANISH - Furkatova Sevinch Sherzod qizi.; Xo’jamqulova Dilnoza Hazrat qizi.; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada shaxs xarakterining aksentuatsiya turlari, ularning kelib chiqish sabablari, psixologik xususiyatlari hamda yosh davrlarida namoyon bo‘lish shakllari haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, aksentuatsiyaning diagnostikasi, o‘rganish usullari va pedagogik-psixologik yondashuvlar ham tahlil qilinadi. Aksentuatsiya — shaxs xarakterining ayrim jihatlari haddan tashqari kuchayib, ma’lum hayotiy vaziyatlarda o‘ziga xos xulq-atvor xususiyatlarini keltirib chiqaruvchi holatdir. Maqolada K.Leongard va A.E.Lichko tasniflari asosida aksentuatsiyaning turlari, ularni aniqlash va korreksiya usullari yoritiladi.