OʻZBEKISTONDA DUTOR SAN’ATI: RIVOJLANISH JARAYONI, TARIXI, BUGUNGI KUNI VA ERTASI. - Tоxtaоxunоva Gulinisо Shavkatbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda dutor san’atining shakllanish va rivojlanish bosqichlari, tarixiy ildizlari, hududiy ijrochilik maktablari hamda zamonaviy davrdagi ahamiyati yoritilgan. Dutor san’ati xalqning ma’naviy merosi, estetik qarashlari va milliy oʻzligining ifodasi sifatida tahlil qilinadi. Shu bilan birga, bugungi kunda dutor ijrochiligining ta’lim tizimidagi oʻrni, ustoz-shogird an’analari, xalqaro e’tiroflar va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari tahliliy asosda koʻrib chiqiladi.