TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA MILLIY QADRIYATLAR VA AN’ANAVIY SAN’AT NAMUNALARINI O‘QITISHNING O‘QUV-TARBIYAVIY AHAMIYATI - Xayrullayeva Munisa; Xalilov Lenar Shevketovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida milliy qadriyatlar va an’anaviy san’at namunalarini o‘qitishning o‘quv-tarbiyaviy ahamiyati yoritilgan. Maqolada milliy merosni ta’lim jarayoniga kiritish orqali o‘quvchilarda estetik did, milliy o‘zlik, ijodiy fikrlash va ma’naviy ongni shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, milliy san’at namunalariga tayangan holda tashkil etilgan darslar o‘quvchilarning madaniy xotirasini mustahkamlaydi, ularni vatanparvarlik, bag‘rikenglik va estetik qadriyatlarga yo‘naltiradi.