QO’TIR (CHESOTKA) KASALLIGINING MIKROSKOPIK LABORATOR TASHXISOTINING YANGI USLUBI - Mamatxujayev Azamat Saidakbarovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Qo'tir-bu keng tarqalgan teri infektsiyasi hisoblanadi. Bu juda yuqumli va kasalxonalar, qariyalar uylari va qamoqxonalar kabi gavjum muhitda tez tarqalishi mumkin. Qo'tir tashxisi odatda klinik belgilar va fizik tekshiruvga asoslanadi, ammo bu usullar cheklovlarga ega bo'lib, aniqroq va ishonchli diagnostika usuliga ehtiyoj tug'diradi. So'nggi yillarda qo'tirni mikroskopik laboratoriya diagnostikasining yangi usuli ishlab chiqildi, bu aniqlik va samaradorlik nuqtai nazaridan istiqbolli natijalarni ko'rsatdi.