Markaziy osiyo modasining yangi to‘lqini: yosh dizaynerlar nigohida - Polvonova Marjona Odilbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo mamlakatlarida shakllanayotgan zamonaviy moda oqimlari, ularning yosh dizaynerlar ijodiy qarashlari orqali yangicha talqini tahlil qilingan. Tadqiqotda milliy qadriyatlar, madaniy meros va global moda tendensiyalarining o‘zaro uyg‘unligi, shuningdek, raqamli texnologiyalar va ijtimoiy tarmoqlarning yosh dizaynerlar faoliyatiga ta’siri yoritilgan. Maqola Markaziy Osiyo modasining yangi to‘lqini shakllanish jarayonini ilmiy va amaliy jihatdan asoslab beradi.