MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA INGLIZ TILINI O‘RGATISH - BAKIROVA G.B. (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarga ingliz tilini o‘rgatish jarayoni, XXI asrda chet tillarining ahamiyatini tushunish asosida, ta’lim va kasbiy faoliyatda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada maktabgacha ta’limda ingliz tilini o‘rganishning psixologik asoslari, usullari va texnologiyalari ko‘rib chiqiladi. O‘yin texnologiyalari, kommunikativ yondashuv va multimedia vositalaridan foydalanish orqali bolalarning til o‘rganish jarayoni tabiiylashadi va tezlashtiriladi. Maktabgacha ta’lim muassasalarida ingliz tilini o‘rgatishning dolzarbligi va mavjud muammolarni hal qilish uchun hamkorlik va innovatsion yondashuvlar zarurligi ta’kidlanadi.