Metaforaning personifikatsiya xususiyatlari va ularning chet tilini òqitishda metodik qo‘lanilishi(ingliz tili materiallari asosida) - Yusupova Arofatxon Abdumalik qizi; Gavharoy Isroiljon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ilmiy ishda metafora va personifikatsiya kabi badiiy ifoda vositalarining ingliz tilidagi lingvistik xususiyatlari hamda ularning chet tilini o‘qitish jarayonida metodik qo‘llanilishi o‘rganiladi. Metafora va personifikatsiya o‘quvchilarda ijodiy fikrlash, obrazli tafakkur va madaniy idrokni shakllantirishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Ishda ingliz tilidagi dars materiallari asosida ushbu vositalarni samarali o‘rgatish usullari tahlil qilinadi va amaliy tavsiyalar beriladi.