EPOS VA UNING ILMIY OʻRGANILISH MUAMMOLARI. - Asadov Asadbek Murodjon o‘g‘li; Tursunov Asadbek Umid o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada epos tushunchasining mazmun-mohiyati, uning tarixiy ildizlari, shakllanish jarayoni hamda ilmiy o‘rganilishidagi nazariy va amaliy muammolar tahlil qilinadi. Eposning janr turlari, epik asarlardagi tasvir va rivoyat unsurlari, shuningdek, xalq og‘zaki ijodi bilan yozma adabiyot o‘rtasidagi bog‘liqlik ochib beriladi