STRESS VA MOTIVATSIYA O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK. - Amirova Nodira Shamshiyevna; Talipova Feruza Tairovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada stress va motivatsiya o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilingan. Inson hayotida stress holatlari ko‘pincha motivatsiya darajasiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Ba’zi hollarda stress insonni yanada faol harakat qilishga undasa, ortiqcha stress motivatsiyani pasaytirishi mumkin. Maqolada psixologik manbalar, tadqiqot natijalari hamda kundalik hayotdagi misollar asosida stressning ijobiy va salbiy tomonlari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, motivatsiyani saqlab qolish va stressni boshqarish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.