SHAXSNING O‘Z-O‘ZINI BAHOLASHI VA O‘ZINI ANGLASH JARAYONI. - Amirova Nodira Shamshiyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada shaxsning o‘z-o‘zini baholashi va o‘zini anglash jarayoni psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Insonning o‘z imkoniyatlarini to‘g‘ri baholashi, ijobiy o‘zini anglash tuyg‘usiga ega bo‘lishi uning ruhiy barqarorligi, ijtimoiy faoliyati va muvaffaqiyatga erishishida muhim omil hisoblanadi. Maqolada shaxs rivojlanishida o‘z-o‘zini baholashning ijobiy va salbiy shakllari, ularning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar, shuningdek, o‘zini anglashning yosh davrlariga ko‘ra o‘zgarishi haqida fikr yuritilgan. Tadqiqot jarayonida mavjud psixologik manbalar tahlil qilinib, o‘z-o‘zini baholashni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.