Agrar sohada qo’llanilayotgan yashil yechimlarning ahamiyati - Tursinbayev Azizbek Nabijon o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada qishloq xo’jaligidagi asosiy muammolar va ularning muqobil yechimlari berilgan. Yashil va raqamli texnologiyalarni tadbiq etgan holda qishloq xo’jaligida yaratilayotgan mahsulotlar sifatini oshirish shu bilan birgalikda iste’molchilarni organik mahsulotlar bilan ta’minlash haqida fikrlar yuritilgan. O’zbekiston qishloq xo’jaligida yashil texnologiyalarni tadbiq etish natijasida hosildorlikning oshishi, suv resurslaridan samarali foydalanish hamda ekologik barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan startegiyalar muhokama qilingan.