TALABALARDA KOMMUNIKATIV MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHDA KONSEPTUAL MODEL ASOSIDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH IMKONIYATLARI - To‘xtayev Soyib Safarovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada talabalarda kommunikativ madaniyatni rivojlantirish jarayonida konseptual modeldan foydalanish hamda innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda kommunikativ madaniyatni shakllantirishning nazariy jihatlari yoritilib, uning ta’lim jarayonidagi ahamiyati va mazmun-mohiyati ochib beriladi. Shuningdek, konseptual model asosida kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish uchun interaktiv metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hamda kognitiv-didaktik yondashuvlarning o‘zaro integratsiyasi o‘rganiladi. Maqolada ilg‘or pedagogik tajribalar asosida talabalarning kommunikativ qobiliyatlarini rivojlantirishning samarali usullari ko‘rsatilib, innovatsion texnologiyalarni amaliyotga joriy etish bo‘yicha ilmiy xulosalar ishlab chiqiladi.