TA’LIM JARAYONIDA SHAXSLARARO MULOQOTNI RIVOJLANTIRISHNING KONSEPTUAL ASOSLARI VA ULARNI BOSHQARISHNING DIDAKTIK-MENEJERLIK MEXANIZMLARI - To‘xtayev Soyib Safarovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida shaxslararo muloqotni rivojlantirishning konseptual asoslari va uni boshqarishning didaktik hamda menejerlik mexanizmlari tahlil qilingan. Shaxslararo muloqotning ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni ochib berilib, talabalarda kommunikativ kompetensiyani shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Pedagogik menejment nuqtayi nazaridan muloqotni rivojlantirishning rejalashtirish, tashkillashtirish va nazorat mexanizmlari asoslangan. Natijada, shaxslararo muloqotni rivojlantirish ta’lim sifati va samaradorligini oshirishning muhim omili sifatida ko‘rsatib berilgan.