ISHLAB CHIQARISH KORXONALARINING MOLIYAVIY- IQTISODIY KO’RSATKICHLARINI EKONOMETRIK TAHLILI - TOXIROV SHODIYOR ZAFAR O’G’Ll (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur tezisda ishlab chiqarish tushunchasi,uning iqtisodiyotdagi ahamiyati,korxonalarning moliyaviy-iqtisodiy ko’rsatkichlari va ularning ekonometrik tahlili haqida yoritib berilgan.ishlab chiqarish jarayoni iqtisodiy rivojlanishning bosh omili ekanligi ta’kidlanib,uning samaradorligi texnologik rivojlanish bilan bog’liqligi yoritiladi.Ishlab chiqarish faoliyati tahlil qilinmasa,davlatning iqtisodiy rivojlanishni tushunish murakkablashib boradi.Ushbu tezis iqtisodiyot sohasidagi ilmiy tadqiqotchilar va mustaqil izlanuvchilar uchun foydali bo’lishi mumkin.