O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI PREZIDNTINING BMT BOSH ASSEMBLEYASIDAGI NUTQI. - Akramov Xondamir Mansur o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyevning 2025-yil 23-sentabr kuni BMT Bosh Assambleyasining 80-sessiyasida so‘zlagan nutqi mazmuni yoritiladi. Nutqda global va mintaqaviy xavfsizlik, xalqaro hamkorlik, iqlim o‘zgarishi, barqaror rivojlanish, iqtisodiy integratsiya va ijtimoiy sohalardagi muhim masalalar ko‘tarildi. O‘zbekistonning tashqi siyosatdagi ustuvor yo‘nalishlari, xususan, Markaziy Osiyo davlatlari bilan yaqin hamkorlik, transport-logistika tizimlarini rivojlantirish, ekologik muammolarga qarshi kurashish va inson kapitalini rivojlantirish borasidagi tashabbuslari alohida ta’kidlandi. Shuningdek, Prezident yoshlar, ayollar va inson qadriyatlarini ulug‘lash masalalariga alohida urg‘u berdi.