TENGLAMALAR VA ULARNING YECHISH USULLARI - Jabborova Oysha Muxammadjuma qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada algebraik tenglamalar tushunchasi, ularning asosiy turlari, yechish usullari va real hayotdagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Xususan, chiziqli, kvadrat va yuqori tartibli tenglamalarning yechimlari, grafik usullar hamda tenglamalar orqali matematik modellashtirishning ahamiyati yoritilgan. Maqola maktab va oliy ta’lim darajasidagi o‘quvchilar hamda tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.