TARIXIY SHAHRLARDA MEHMONXONA QURISHNING MUAMMOLARI VA IMKONIYATLARI - Mohinur Maxmudova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada tarixiy shahar markazlarida mehmonxona qurilishi jarayonida uchraydigan asosiy muammolar hamda ularning yechimlari tahlil qilingan. Shuningdek, tarixiy binolardan mehmonxona sifatida foydalanish imkoniyatlari va xorijiy tajribalar misolida ularning samarali qo‘llanishi yoritilgan. Tadqiqot natijalari mehmonxona qurilishi orqali nafaqat iqtisodiy rivojlanish, balki madaniy merosni asrab qolish va turizm salohiyatini oshirishga ham erishish mumkinligini ko‘rsatadi.