QON VA LIMFA GISTOLOGIYASI - Jumanazarova Fariza Abduxoliq qizi; Yodgor Mamatqulvich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada qon va limfa to‘qimalarining gistologik tuzilishi, ularning hujayraviy tarkibi, fiziologik vazifalari hamda organizmdagi ahamiyati haqida keng ma’lumot beriladi. Qon va limfa – ichki muhitning muhim qismlari bo‘lib, homeostazni saqlash, immun himoya, oziq moddalar va gazlarni tashish kabi vazifalarni bajaradi.