ORGANIK SINTEZ JARAYONLARIDA YASHIL KIMYO TAMOYILLARINING QO’LLANILISHI VA BARQAROR RIVOJLANISH TA’SIRI - Fazliddinova Feruzabonu Sheraliyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada organik sintez jarayonlarida yashil kimyo tamoyillarining qo‘llanilishi, ularning ekologik va iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Yashil kimyo prinsiplari asosida ishlab chiqilgan katalitik tizimlar va ekologik toza texnologiyalar atrof-muhitga zarar yetkazmaydigan, qayta tiklanadigan va barqaror rivojlanishga xizmat qiluvchi ilmiy-texnologik yechimlar sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy innovatsion yondashuvlar orqali organik sintezda resurslardan samarali foydalanish, chiqindilarni kamaytirish va barqaror ishlab chiqarishni ta’minlash imkoniyatlari ochib beriladi.