NUTQ NUQSONIGA EGA BOLALAR - Karimova Zulfiya Abduraxmonovna; Xo’jamuratova Xadicha (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada nutq nuqsoniga ega bolalarning rivojlanish xususiyatlari, bu muammoning sabablari, ijtimoiy va psixologik ta’sirlari tahlil qilinadi. Shuningdek, logopedik yondashuvlar, maxsus ta’lim dasturlari va oilaviy muhitning o‘rni yoritiladi. Muallif nutq nuqsonlarini erta aniqlash va korreksiya qilish orqali bolalarning ijtimoiy integratsiyasini ta’minlash zarurligini asoslaydi.