INGLIZ VA O’ZBEK MAQOLLARINING SEMANTIK TUZILMALARINI KONTRASTIV TAHLILI - QAYUMOVA ADIBA LAZIZOVNA (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada ingliz va o‟zbek maqollarining semantik tuzilmalarini kontrastiv tahlili yoritib berilgan.Maqola boshlanishida maqollarning semantik xususiyatlari haqida o‟rganilgan.Ingliz maqollari qisqa va xalqning turmush tarzi, hayotiy vaziyatlar, tajribalar va haqiqatlar hamda hayotiy maslahatlarni o„z ichiga olgan frazeologizmlarning bir turi ekanligi ta‟kidlangan.Ushbu maqola shu sohadagi ilmiy tadqiqotchilar va mustaqil izlanuvchilar uchun foydali bo‟lishi mumkin.