PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING JISMONIY VA YURIDIK SHAXSLARNING MUROJAATLARI BILAN ISHLASH FAOLIYATI - Usmonov Nosir Erkin o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqola O„zbekiston Respublikasi ichki ishlar organlari tizimida profilaktika inspektorlarining jismoniy va yuridik shaxslarning murojaatlari bilan ishlash faoliyatiga bag„ishlangan. Ushbu faoliyat viktimologiya va ijtimoiy profilaktika tamoyillariga asoslanib, huquqbuzarliklarning oldini olish, jamoat xavfsizligini ta‟minlash va fuqarolar huquqlarini himoya qilishni ko„zda tutadi. Maqolada faoliyatning qonuniy asoslari, amaliy mexanizmlari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo„llari keng yoritiladi. Murojaatlarning ko„rib chiqilish jarayonida mahalla tuzilmalari bilan hamkorlik, elektron tizimlarning roli va inspektorlar malakasini oshirish zarurati alohida ta‟kidlanadi. Tadqiqot huquqiy madaniyatni oshirish va jamoat ishonchini mustahkamlashda profilaktika inspektorlarining muhim o„rnini ko„rsatadi.