Jadidchilik harakati va uning mohiyati. Turkistondagi taniqli jadidlar hayoti va ularning mustaqillik yo’lida amalga oshirgan ishlari tahlili - Ro’zimov Umidjon Zaripboy o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Buyuk ajdodlarimiz hisoblanmish Jadidlar hayoti va Jadidchilik harakatining vujudga kelishi, bu harakatning Turkiston o‟lkasida tutgan o‟rni hamda Jadidchilik harakatiga qarshi kuchlarning paydo bo‟lishi, o‟lkada jadidlar tamonidan asos solingan yangi maktablar hamda ruslar tomonidan tashkil etilgan rus-tuzem maktablari va ular o‟rtasidagi asosiy farq tafovutlar haqida bilib olishingiz mumkin.