Xalqaro investitsiyalar orqali O‘zbekistonda aholi bandligini oshirish va moliyaviy barqarorlikni ta’minlash strategiyalari - O‘ktamov Abbos O‘ktamovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Hozirgi global iqtisodiy sharoitda xalqaro investitsiyalar mamlakatlar taraqqiyoti va ijtimoiy barqarorlikni ta‟minlashda muhim omil sifatida namoyon bo„lmoqda. Xususan, rivojlanayotgan davlatlar uchun xorijiy investitsiyalar iqtisodiyotning modernizatsiyasi, yangi ish o„rinlarining yaratilishi, zamonaviy texnologiyalarni jalb qilish va raqobatbardosh mahsulot ishlab chiqarishni tashkil etishda hal qiluvchi rol o„ynaydi.