ALISHER NAVOI’S "SIROJ UL-MUSLIMIN": A SHINING EXAMPLE OF RELIGIOUS AND EDUCATIONAL HERITAGE - Maxmudova Nargiza Shokirovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning ―Siroj ul-muslimin‖ asarining diniy-ma‘rifiy va badiiy-falsafiy xususiyatlari o‗rganiladi. Asarda islom shariatining asosiy ahkomlari va aqidalari xalq tili orqali sodda va tizimli tarzda bayon qilinganligi, shuningdek, risolaning badiiy-estetik jihatlari tahlil qilinadi. Maqolada ―Siroj ul-muslimin‖ diniy-ma‘rifiy janrda muhim manba sifatida ko‗rib chiqilib, uning jamiyatga diniy bilimlarni yetkazishdagi roli ta‘kidlanadi.