Mudofaa sanoati kompleksining mamlakat iqtisodiyotiga qoʻshadigan hissasi va uning iqtisodiyotining asosiy drayverlaridan biri sifatidagi roli - Muhammad Ermamtovich To'xtanazarov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ilmiy-tahliliy maqolada mudofaa sanoati kompleksining mamlakat iqtisodiyotiga taʼsiri atroflicha koʻrib chiqiladi. Maqolada mudofaa sanoatining nafaqat milliy xavfsizlikni taʼminlashdagi ahamiyati, balki iqtisodiy oʻsish, innovatsiyalarni rivojlantirish, yangi ish oʻrinlarini yaratish va eksport salohiyatini oshirishdagi oʻrni ham tahlil qilinadi. AQSh, Fransiya, Germaniya, Xitoy, Janubiy Koreya, Turkiya va Hindiston kabi yetakchi davlatlar tajribasi misolida mudofaa sanoatining mamlakat YaIMdagi ulushi, eksport hajmi va iqtisodiy samaradorligi atroflicha yoritiladi.