Ota-onalarning voyaga yetmagan bolalari mulkiy huquqlarini amalga oshirish muammolari - Abdumurodova Guliruxsor Abdumalik qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada ota-onalarning voyaga yetmagan bolalarining mol mulki va daromadlarini boshqarishdagi vakolatlari atroflicha yoritilgan. Unda amaldagi qonunchilikda ushbu munosabatlarni tartibga solish borasida mavjud bo„lgan bo„shliqlar tahlil etilgan. Xususan, ota-onalarning mazkur vakolatlarni suiiste‟mol qilishi natijasida voyaga yetmaganlarning mulkiy huquqlari buzilishi ehtimolini kamaytirish maqsadida samarali nazorat mexanizmlarini joriy etish zarurligi asoslab berilgan. Shuningdek, ushbu yo„nalishda milliy qonunchilikni yanada takomillashtirishga qaratilgan aniq taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.