Ikkinchi jahon urushi davrida O’zbek xalqining Janubiy Ural, Sibir viloyatlarida Mehnatga safarbar qilinishi (1941-1945-yillar) - Zokirjanov Mirzohid Shuxrat o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada 1941-1945-yillarda O’zbekiston aholisining mehnatga safarbar qilinishi, Davlat Mudofaa Qo’mitasi hamda Respublika rahbariyatining mehnat safarbarligi borasida ko’rgan chora tadbirlari, frontdagi mehnati ma’salalari yoritib beriladi.