O‘ZBEK MODERN SHE’RIYATIDA USLUB RANG-BARANGLIGI - Uralova Gulhayo Bahodir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada o‗zbek she‘riyatining taniqli vakillari Rauf Parfi va Asqad Muxtor ijodi misolida modernistik uslubning namoyon bo‗lishi, poetik ifoda va estetik qarashlar yangilanishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoirlar she‘riyatida modernistik unsurlar, badiiy tafakkurda yuzaga kelgan individual-estetik yondashuvlar ilmiy-nazariy asosda sharhlanadi.