Ekologik omillar. Amaliy ish - Boltayeva Farog‟at Maxammadjonovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ekologik omillar mavzusi texnikumda biologiya fanini o‘qitish jarayonida qanday usul va yondashuvlar orqali samarali o‘rgatilishi mumkinligi yoritilgan. Maqolada abiotik, biotik va antropogen omillar haqida nazariy ma’lumotlar berilgan, shuningdek, o‘quvchilarning mavzuni chuqurroq anglab olishlari uchun zamonaviy interfaol metodlar va innovatsion texnologiyalar (Plickers, Wordwall, QR-savollar)dan foydalanish imkoniyatlari ochib berilgan. Yorug‘likning o‘simlik o‘sishiga ta’sirini kuzatishga doir amaliy tajriba asosida o‘quvchilarda ekologik fikrlash, kuzatuv, tahlil qilish va xulosa chiqarish ko‘nikmalari shakllantirish yondashuvi tahlil etilgan. Maqola texnikum o‘qituvchilari uchun metodik qo‘llanma sifatida tavsiya etiladi.