XALQARO TAJRIBA ASOSIDA SOLIQ TIZIMINI RAQAMLASHTIRISH VA PROGRESSIVLASHTIRISH ORQALI DAROMADLAR TENGSIZLIGINI QISQARTIRISH YAKUNLARI - Rahimov Mirziyo Aktam o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Hozirgi kunda global iqtisodiy tizimda daromadlar tengsizligi jiddiy muammo sifatida ko„zga tashlanmoqda. Soliq tizimlarining raqamlashtirilishi va progressiv soliq siyosatining joriy etilishi ushbu tengsizlikni kamaytirishda muhim vosita sifatida qaralmoqda. Ushbu maqola xalqaro tajribaga asoslanib, soliq tizimlarini raqamlashtirish va progressivlashtirishning daromadlar tengsizligiga ta‟sirini tahlil qiladi hamda ushbu jarayonlarning tuzilishi va samaradorligini ko„rib chiqadi.