O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA CHET ELLIKLAR ISHTIROKIDAGI ISHLAR YURISDIKSIYASI: AMALIY VA QONUNCHILIK TAHLILI - Hamidova Nodiraxon Hamidjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu keltirilgan ilmiy ishda chet ellik fuqarolar ishtirokidagi ishlar bo‗yicha yurisdiksiya masalalari tahlil qilinadi. Bunda, O‗zbekiston Respublikasining mazkur sohadagi qonunchiligi, xalqaro shartnomalar va ayrim xorijiy davlatlar, xususan, Germaniya, AQSH, Rossiya Federatsiyasining qonunchilik tajribalari qiyosiy-huquqiy jihatdan o‗rganiladi.