Яшил энергия шароитида бизнес модел инновацияси: Ўзбекистон корхоналари мисолида - Н.Тўраева (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Мақолада яшил иқтисодиѐтга ўтишнинг зарурати ва аҳамияти, яшил иқтисодиѐтни тузилиши ва унинг муҳим ҳусусиятлари, мамлакатларни ривожлантиришда, иқтисодий ўсишни барқарорлигини таъминлашдаги аҳамияти ѐритилган. Қайта тикланадиган энергия манбаларини ишлаб чиқариш углерод чиқиндиларини камайтириш, энегрия тежамкорлигини таъминлаш масалаларига атрофлича тўхталиб ўтилган. Саноат тармоқларида ―яшил‖ иқтисодиѐтга ўтиш ва энергия тежамкорлигини таъминлашда иқтисодий ривожланган мамлакатларнинг энергия сиғимлиги таҳлил қилинган.