KUTUBXONADA XIZMAT KO‘RSATISH SIFATINI OSHIRISHNING STRATEGIK YO‘LLARI - Muyassarxon Rahmonova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola kutubxonada xizmat ko„rsatish sifatini oshirishning strategik yo„nalishlarini ilmiy yondashuv asosida tahlil qiladi. Xodimlar malakasini oshirish, axborot texnologiyalarini integratsiya qilish, foydalanuvchilar bilan samarali muloqot, xizmat turlarini diversifikatsiya qilish va xalqaro tajribani mahalliy sharoitlarga moslashtirish kabi asosiy strategiyalar yoritiladi. O„zbekiston kutubxonalari kontekstida milliy madaniyat va an‟analarni targ„ib qilish bilan birgalikda global tendensiyalarga moslashish zarurligi ta‟kidlanadi. Moliyaviy va infratuzilmaviy muammolarni hal qilish orqali kutubxonalarni zamonaviy axborot va madaniyat markazlariga aylantirish bo„yicha amaliy tavsiyalar beriladi. Maqola kutubxonachilik sohasidagi mutaxassislar, tadqiqotchilar va xizmat sifatini oshirishga qiziquvchilar uchun mo„ljallangan.