Boshlang‘ich sinf ona tili darslarida qo‘llaniladigan metodlar tahlili hamda ularning dars samaradorligiga ta’siri - Matqurbonova Sevara Ikromjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada boshlang„ich sinf ona tili darslarida qo„llaniladigan zamonaviy hamda an‟anaviy metodlar farqlari, ularning afzallik va kamchiliklari shu bilan birgalikda amaliyotdagi samaradorligi tahlil etiladi. O„quvchilarning yosh xususiyatlariga mos ta‟lim metodlarini tanlash va ulardan unumli foydalanishning dars sifati va natijasiga qay darajada ta‟sir ko„rsatishi muhokama qilinadi. Shuningdek, maqolada o„qituvchilarning metod tanlovi, interfaol usullardan foydalanish ko„nikmalari va bu metodlar yordamida o„quvchilarda mustaqil fikrlash, og„zaki va yozma nutq ko„nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari ko„rib chiqiladi.