IPOTEKA SHARTNOMASIGA OID ISHLARDA ISBOTLASH VA DALILLARNI QO‘LLASHNING PROTSESSUAL XUSUSIYATLARI - Qarshiboyev Jasurbek Komiljon o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada ipoteka shartnomasiga oid nizolarni fuqarolik va iqtisodiy sudlarda ko‗rib chiqish jarayonida isbotlash institutining tutgan o‗rni va ahamiyati huquqiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Xususan, isbotlash jarayonining huquqiy asoslari, isbotlash majburiyatining taqsimlanishi, dalillarning turlari, ularni sudga taqdim etish va baholash tartibi keng yoritiladi. Ipoteka bilan bog‗liq ishlar bo‗yicha yozma dalillarning ishonchliligi, notarial tartibdagi hujjatlarning protsessual kuchi, shuningdek, bank va moliyaviy hujjatlarning isbot vositasi sifatidagi maqomi chuqur tahlil qilinadi.