ВОЯГА ЕТМАГАНЛАРГА НИСБАТАН ЖИНОЯТ ИШЛАРИ БЎЙИЧА ҲУҚУҚНИ ТИКЛОВЧИ ОДИЛ СУДЛОВ: ХАЛҚАРО ВА ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ - Сапаев Хамрабек Рахимберганович (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Мазкур магистрлик диссертациясида вояга етмаганларга нисбатан жиноят ишлари бўйича ҳуқуқни тикловчи одил судловнинг назарий-ҳуқуқий жиҳатлари, вояга етмаганларга нисбатан ҳуқуқни тикловчи одил судловнинг йўналишлари таҳлил этилган ҳамда миллий ва хорижий олимларнинг фикрларига муносабат билдирилган. Бундан ташқари, вояга етмаганларга нисбатан жиноят ишлари бўйича ҳуқуқни тикловчи одил судловга доир нормаларни такомиллаштириш масалалари хорижий давлатлар тажрибаси асосида таҳлил этилган ҳамда бу борадаги айрим муаммоларни ҳал этиш юзасидан илмий асосланган таклиф ҳамда тавсиялар илгари сурилган.