O‘zbekistonda iqlim o‘zgarishining agroekotizimlarga ta’siri va uni bartaraf etish bo‘yicha ekologik-huquqiy va institutsional yondashuvlar - Tursunboyeva Sarvinoz Akramjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada O‗zbekiston Respublikasida iqlim o‗zgarishining agroekotizimlarga ta‘siri va uni bartaraf etish bo‗yicha amalga oshirilayotgan ekologik huquqiy va institutsional chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Iqlim o‗zgarishi natijasida tuproq degradatsiyasi, hosildorlikning pasayishi, suv tanqisligi va oziq-ovqat xavfsizligiga tahdid kuchaymoqda. Shu munosabat bilan mamlakatda barqaror qishloq xo‗jaligi, iqlimga mos texnologiyalar, va xalqaro hamkorlik asosida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar muhim ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada Prezident qarorlari, Milliy dasturlar, xalqaro loyihalar va huquqiy asoslar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi.