Matematika masalalarini yechishda uchraydigan muammolar - Уразалиева Улбике Турганбаевна (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
mazkur maqolada matematika masalalarini yechish jarayonida talabalar va o'quvchilar duch keladigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Muammolar beshta asosiy toifaga ajratiladi: tushunish, yechish strategiyasi, hisoblash xatoliklari, mantiqiy fikrlash va psixologik omillar. Har bir toifa bo'yicha aniq misollar keltiriladi. Shuningdek, maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish yo'llari bo'yicha tavsiyalar beriladi, masalan, asosiy tushunchalarni mustahkamlash, yechish strategiyalarini o'rganish, ko'proq mashq qilish, xatolarni tahlil qilish va psixologik to'siqlarni yengish. Maqola matematika o'qituvchilari, talabalar va o'quvchilar uchun foydali bo'lishi mumkin, chunki u muammolarni aniqlash va ularni bartaraf etish bo'yicha amaliy maslahatlar beradi.