BO’LAJAK TARBIYACHILARDA PEDAGOGIK MADANIYATNI RIVOJLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Giyasova Mushtariy Abdiganiyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqola bo'lajak tarbiyachilarda pedagogik madaniyatni rivojlantirishning pedagogik muammo sifatidagi dolzarb jihatlariga bag'ishlanadi. Pedagogik madaniyat tarbiyachining kasbiy faoliyatida bilimlar, ko'nikmalar, axloqiy qadriyatlar va kommunikativ qobiliyatlarning uyg'un birlashmasi sifatida ko'riladi. Ushbu jarayonda nazariya va amaliyot o'rtasidagi uzilish, zamonaviy ta'lim texnologiyalaridan foydalanishdagi cheklovlar, axloqiy qadriyatlarning yetishmasligi va kasbiy motivatsiya muammolari asosiy to'siqlar sifatida aniqlanadi. Muammolarni bartaraf etish uchun integratsion ta'lim modeli, raqamli kompetentsiyalarni rivojlantirish, axloqiy tarbiya va motivatsion muhit yaratish kabi yondashuvlar taklif etiladi. Maqola zamonaviy ta'lim tizimida pedagogik madaniyatning ahamiyati va uni rivojlantirish yo'llarini keng yoritadi, shuningdek, kelgusidagi ilmiy tadqiqotlar uchun yo'nalishlarni belgilaydi.