ZAMONAVIY JAMIYATDA DINNING IJTIMOIY FUNKSIYALARI - Jabborov Qahramon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada dinning zamonaviy O„zbekiston jamiyatidagi ijtimoiy funktsiyalari chuqur tahlil qiladi. Mustaqillik yillarida din va e‟tiqod erkinligi, diniy marosimlarni asrash va rivojlantirish hamda davlat munosabatlarini uyg„unlashtirish bo„yicha tizimli yuklarni oshirish. Islom dinimiz tarixida milliy e‟tiqod tizimi, balki ilm fan, madaniyat va ma‟naviyat taraqqiyotining asosiy manbalaridan biri sifatida e‟tirof etilgan. Bugungi zamonaviy hayotdagi dinning axloqiy faoliyati, ijtimoiy birlashtirish, merosni asrovchi va barqarorlikni mustahkamlovchi funktsiyalari muhim ahamiyatga ega.