Bank omonatlari - Xoliyorov Urol Ikrom o‘g‘li; Eshonov.M.A (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Bank omonatlari - bu jismoniy yoki yuridik shaxslar tomonidan bankka pul mablag'larini vaqtincha saqlash uchun topshirilgan pul mablag'laridir. Bank omonatlari banklarning asosiy passividir va ularning kredit berish faoliyatini moliyalashtirishda muhim rol o'ynaydi.