Atmosfera havosining ifloslanishini huquqiy tartibga solish - Avezova Ziyada Qidirbaevna; Iskenderova Sayyora U’rkinbay qizi; Kadirimbetova Tumaris Sabidovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada atmosfera havosining ifloslanish muammosi, uning ekologik, ijtimoiy va huquqiy oqibatlari, shuningdek, ushbu muammoning oldini olishda huquqiy mexanizmlarning o„rni chuqur o„rganiladi. Atmosfera havosining holatini nazorat qilish, uni muhofaza qilish, monitoring va litsenziyalash kabi vositalarning ahamiyati yoritilgan. O„zbekiston Respublikasi qonunchiligi va xalqaro ekologik huquqiy hujjatlar o„rtasida taqqosloviy tahlil o„tkazilib, milliy huquq tizimining afzalliklari va kamchiliklari ko„rsatib berilgan. Shuningdek, mavjud muammolar va ularning yechimlari bo„yicha takliflar keltirilgan.