OZIQLANISH VA MIKROELEMENTLARNING SUYAKLARGA TA’SIRI - Qarshiyeva Barchinoy Bahriddinovna; Bekmirzayev Eshquvvat Ro’ziboyevich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada suyak salomatligini saqlashda oziqlanish va mikroelementlarning roli yoritilgan. Unda kalsiy, D vitamini, magniy, fosfor va boshqa muhim elementlarning suyaklarning rivojlanishi, mustahkamligi va umuman skelet tizimidagi ahamiyati tushuntiriladi. Shuningdek, bu moddalarning yetishmovchiligi qanday salbiy oqibatlarga olib kelishi, har xil yosh bosqichlarida to„g„ri ovqatlanish muhimligi va suyak salomatligini yaxshilash bo„yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar beriladi. Maqoladagi ma‟lumotlar ishonchli ilmiy manbalarga tayangan holda yoritilgan.