GOMEOSTAZ VA QON TIZIMI: ASOSIY KO’RSATKICHLAR VA FIZIOLOGIK AHAMIYATI - Qarshiyeva Barchinoy Bahriddinovna; Husanov Sayidbek Almat o'g'li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada gomeostaz tushunchasi va uning qon tizimi bilan chambarchas bogʻliqligi yoritilgan. Qon tarkibi va undagi koʻrsatkichlar (pH, kislorod miqdori, glyukoza va boshqalar) organizm ichki muvozanatini qanday aks ettirishi va taʼminlashi tushuntiriladi. Shuningdek, bu koʻrsatkichlarning buzilishi qanday kasalliklar haqida signal berishi mumkinligi va qon tahlillari klinik diagnostikadagi ahamiyati yoritilgan. Maʼlumotlar ishonchli manbalarga asoslangan.