Fuqarolik jamiyati institutlarining konstitutsiyaviy maqomi: O‘zbekiston Respublikasi misolida - Oxmonova Surayyo (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqola O„zbekiston Respublikasida fuqarolik jamiyati institutlarining konstitutsiyaviy maqomini tahlil qiladi. Mustaqillik yillarida nodavlat notijorat tashkilotlar (NNT), mahallalar va kasaba uyushmalarining huquqiy asoslari takomillashdi. O„zbekiston Konstitutsiyasi (56, 32, 33, 105-moddalar) ushbu institutlarning faoliyatini tartibga solib, davlat va jamiyat o„rtasidagi munosabatlarni mustahkamlashda muhim rol o„ynaydi.