Dasturlash fanini o’qitishda interaktiv metodlardan foydalanishning ahamiyati - Otabayeva Sevaraxon Shaxobbidinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada dasturlash fanini o‗qitishda interaktiv metodlardan foydalanishning samaradorligi va o‗quvchilarning bilim olish jarayoniga ta‘siri yoritilgan. Dasturlash – amaliy ko‗nikma talab qiluvchi fan bo‗lganligi sababli, an‘anaviy ta‘lim uslublari bilan bir qatorda, interaktiv yondashuvlarning qo‗llanilishi o‗quvchilarning darsga bo‗lgan qiziqishini oshiradi, mustaqil fikrlash va muammoni hal qilish ko‗nikmalarini rivojlantiradi. Maqolada guruhli ish, loyiha asosida o‗qitish, savol-javob, muammoli ta‘lim, onlayn interaktiv platformalardan foydalanish kabi metodlarning afzalliklari misollar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar yordamida dars jarayonini jonlantirish, o‗quvchilar faoliyatini individuallashtirish va ularning dasturlash bo‗yicha amaliy ko‗nikmalarini shakllantirishdagi muhim jihatlar yoritilgan. Xulosa qismida esa interaktiv metodlar dasturlashni o‗qitishda zamon talablariga javob beruvchi samarali vosita ekanligi asoslab berilgan.