O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA INSON HUQUQ VA ERKINLIKLARINING TA’MINLANISHI VA QONUNLARDA KAFOLATLANGANLIGI - Axmedov Zokir Abdukarim o’g’li; U. X . Rahmanov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O„zbekiston Respublikasida inson huquq va erkinliklarining davlat tomonidan ta‟minlanishi va huquqiy kafotlanishi yoritilgan. Inson huquq va erkinliklari kafolatlari haqida, dastavval, O‟zbekiston Respublikasining qonunlarida balki xalqaro normativ hujjatlarda ham keltirib o‟tilgan.