GARMONLARNING SUYAK TO’QIMASI RIVOJLANISHIDAGI ROLI - Jo’raqulova Madinaizaxro Farxodovna; Bekmirzayev Eshquvvat Ro’ziboyevich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada gormonlarning suyak to‘qimasining rivojlanishi, saqlanishi va qayta qurilishidagi muhim roli yoritiladi. Gormonlar suyak hosil qiluvchi va suyakni yemiruvchi hujayralar faoliyatini tartibga soladi, o‘sish, mineralizatsiya va umr davomida suyak salomatligiga ta’sir qiladi. Maqolada o‘sish gormoni, paratireoid gormoni, kalsitonin, qalqonsimon bez gormonlari, jinsiy gormonlar va D vitamini kabi asosiy gormonlarning funksiyalari ilmiy asoslangan holda yoritilgan.